Категорія
Новини
Дата

Електронне бронювання через «Дію» може запрацювати протягом місяця. Міноборони очікує на постанову уряду

1 хв читання

Урядова постанова щодо запуску електронного бронювання через «Дію» буде готова найближчим часом, а робота над функціоналом займе три-чотири тижні. Про це розповіла заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко під час форуму «Гроші для Перемоги» від Forbes Ukraine.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Деталі

  • Міноборони вважає, що електронне бронювання треба зробити якомога швидше, і це має бути автоматично, без додаткових візитів до ТЦК, сказала Черногоренко.
  • Усі компанії, які бронюватимуть своїх людей через «Дію», мають користуватися позитивною дискримінацією, вважає заступниця міністра оборони.
  • Вона зазначила, що проєктом займаються Мінекономіки та Мінцифри. 

Пряма мова

«Все, що необхідно з точки зору бази «Оберіг», ми зробили. Найближчим часом буде готова відповідна постанова. Думаю, для того, щоб підкрутити функціонал, колегам потрібно три-чотири тижні», – зазначила Катерина Черногоренко.

Контекст

Справедливий механізм бронювання співробітників від мобілізації – один із ключових запитів бізнесу. З початку 2024-го в Офісі президента та Верховній Раді дискутуються різні моделі економічного бронювання, які пропонують сплату певної суми грошей чи податків в обмін на бронь. Нині ця концепція на паузі. 

Натомість в уряді хочуть повернутися до ідеї електронного бронювання, яку мали запровадити ще восени 2023-го. 

У Кабміні готується механізм бронювання співробітників через портал «Дія», підтверджує в коментарі Forbes перша віцепремʼєрка та міністерка економіки Юлія Свириденко. «Це буде швидкий і зрозумілий процес для бізнесу», – обіцяє вона. 

Проєкт постанови (не фінальна версія документа) про електронне бронювання є у розпорядженні Forbes. Більше про це читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні